Projecte @prop

 

 

@prop és un projecte de l’Hospital Germans Trias per connectar malalts hospitalitzats de COVID-19 amb els seus familiars o amics mitjançant videotrucades. Es tracta d’una iniciativa per donar suport als pacients que estan aïllats durant el seu ingrés i que no tenen dispositius electrònics propis o competències digitals. 

 

Aquest projecte es pot dur a terme gràcies a la donació de tauletes electròniques que ens ha fet la Fundació Àlex. El projecte s’ha complementat amb telèfons mòbils que han arribat a través L'Àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari del Servei Català de la Salut, impulsant conjuntament amb la fundació TICSalut i el projecte Derecho a Conectarse, liderat per COVIDWarriors.

 

Com funciona?

 

Des de l’Hospital identifiquem quins pacients poden requerir aquest servei. Després de fer-li la proposta al pacient, un professional de la Unitat d’Atenció a la Ciutadania contacta amb el familiar o amic referent per explicar-li el projecte i per acordar un dia i hora per realitzar la connexió. 

 

Podreu participar fins a cinc persones a la videotrucada; per tant, podeu avisar altres familiars o amics perquè es connectin també aquell dia.

 

L’aplicació que farem servir per la connexió és Jitsi Meet. La podeu descarregar tant a Google Play com a l’App Store de manera gratuïta i no cal registre. 

 

Si teniu qualsevol dubte o si voleu demanar aquest servei, podeu contactar amb la Unitat d’Atenció a la Ciutadania trucant a:

 

934978903

934978888

934978531

934978535


 

  
 

En el moment de la connexió...
 

  • Assegureu-vos de què el vostre equip disposa de més d’un 40% de bateria. 
  • Introduiu la consigna que us han facilitat a l’Hospital on posa “Enter room name”, tot en minúscules i sense espais.
  • Després, feu clic a “Create/Join” i espereu a què es connecti l’Hospital. Un professional infermer estarà al costat del pacient per ajudar-lo.
  • Si l’estat de salut del pacient ho permet, podreu fer una videoconferència de fins a 10 minuts.
 

 

En aquest document trobareu les instruccions detallades per realitzar la videoconferència.