08.04.2020 | L'Hospital es reorganitza per fer front al pic de pacients covid

L’arribada del SARS-CoV-2 a principis de març va iniciar un any de canvi i transformació a l’Hospital Germans Trias. Després d’un mes intens marcat per la pressió assistencial, el dia 2 d’abril, el centre va arribar a  ingressar 105 persones a l’UCI, i el 8 d’abril de 2020 es va assolir el pic de pacients covid a l’Hospital amb més de 700 persones hospitalitzades.

 

Lourdes Mateu (metgessa adjunta del Servei de Malalties Infeccioses), María Jesús Domínguez, (metgessa adjunta d’Urgències) i Glòria Bonet (cap de la Unitat d’Hospitalització a Domicili) recorden com els seus respectius serveis es van reorganitzar per tal de gestionar el pic de pacients.

 

El nombre de pacients augmentava setmana rere setmana, cosa que va implicar l’establiment de noves mesures organitzatives per fer front a aquestes dades. En un moment de canvi constant, marcat per uns recursos limitats davant la quantitat de pacients que hi havia, la coordinació entre Serveis i Unitats va ser clau per controlar la situació.

 

Professionals de diferents serveis van passar a dedicar-se exclusivament a la lluita contra el virus i es va haver d’aprendre a gestionar l’ocupació i activitat generada arran de la pandèmia amb l’activitat no-covid. Cada dia es realitzaven reunions per abordar la nova jornada, afrontar els nous reptes d’organització i distribuir els pacients i s’establien nous protocols de tractament i actuació.

 

L’esforç i implicació de tots els professionals, Serveis i Unitats va ser indispensable per afrontar el dia a dia d’aquesta etapa marcada pel SARS-CoV-2. Actualment, el treball en equip segueix sent una peça essencial de l’Hospital Germans Trias.