Carlos Castaño Duque

 

Àrea de Neurociències de l'Hospital Germans Trias

 

Cap de Secció de Neuroradiologia Intervencionista


El Dr. Carlos Castaño va obtenir el títol de Metge i Cirurgià l'11 de Juliol de 1986 per la Universitat Tecnològica de Pereira (UTP) (Colòmbia). Va ser Professor Adjunt de la Càtedra d'Anatomia en la Universitat Tecnològica de Pereira (Colòmbia) (1988). Va fer l'especialitat de Neurocirurgia a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (Barcelona) (1988-1993), obtenint el títol de Metge Especialista en Neurocirurgia. També va obtenir el títol de Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el 18 de maig de 1992. Va realitzar l'especialitat de Radiologia a l'Hospital Universitari de Bellvitge (Barcelona) (1995-1998), obtenint el títol de Metge Especialista en Radiodiagnòstic.

 

Va efectuar estades formatives (Fellowship) en Neuroradiologia Intervencionista en la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA) - USA (1998-1999) amb el Professor Fernando Viñuela; i en el Centri Hospitalier Universitaire de Bicêtre, Paris- França (2002) amb el Professor Pierre Lasjaunias.
 

Va desenvolupar la unitat de Radiologia/Neuroradiologia Intervencionista i des de 1999 fins a 2007 va ser cap clínic de la Unitat de Radiologia-Neuroradiologia Intervencionista a l'Hospital Universitari de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona). Així mateix, va desenvolupar la unitat de Neuroradiologia Intervencionista i des de 2007 és cap clínic de la Unitat de Neuroradiologia Intervencionista a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Badalona).


Ha realitzat més de 370 presentacions, comunicacions i publicacions, en congressos, simposis i revistes, nacionals i internacionals.
El 28 de Juliol de 2006 va publicar el llibre titulat "Neuroradiologia Intervencionista", que és un reconegut tractat sobre aquesta subespecialidad.
És professor clínic associat, en l'assignatura de Neurologia-Neurocirurgia de MIC-4, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).


Durant tota la seva carrera, ha participat en la formació en Radiologia i Neuroradiologia Intervencionista (NRI) de metges especialistes, residents (de diferents especialitats) i d'infermeria. Ha participat en múltiples projectes de recerca, dins dels quals destaquen: SENTIS, STAR, REVASCAT, DAWN, FÚRIES, CHOICE, SWIFT DIRECT, PROOF, PROMISE, SELECT-2, APRIL, MORPHEUS, ROSSETTI, DISTAL, SEMTIC, VESTA, ESTABLIMENT D'UN MODEL DE ICTUS ISQUÈMIC EN PORCS.
 

Ha estat pioner en el tractament endovascular de l'ictus isquèmic amb la implantació de la tècnica de trombectomia mecànica amb "stentrievers".


El 26 d'agost de 2009 va rebre la màxima distinció de reconeixement a la seva carrera professional ("Egressat Distingit") per la Universitat Tecnològica de Pereira (UTP).


És membre de la WFITN (World Federation of Interventional and Therapeutic Neuroradiology), i del GENI (Grup Espanyol de Neuroradiologia Intervencionista).