Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Codi servei:

Recerca:

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia considera part important de la seva missió la recerca clínica i bàsica i la difusió del coneixement adquirit. És per aquest motiu que compta amb un coordinador de recerca.

 

El servei participa en diferents assajos i estudis multicèntrics nacionals i disposa de beques per a la seva realització.

 

També, potencia els estudis clínics, amb l’aprovació del Comitè Ètic d’Investigació Clínica, i estimula la difusió dels resultats dels tractaments i tècniques quirúrgiques innovadores que aplica en reunions científiques i publicacions nacionals i internacionals.

Presentació:

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de Germans Trias aborda l’atenció i el tractament de la patologia traumàtica, degenerativa, tumoral, infecciosa i de les deformitats congènites i adquirides de l’aparell locomotor. 

 

Està organitzat en unitats i subunitats que s'ocupen d'una àrea concreta de coneixement de la patologia, cosa que permet l’especialització dels professionals en malalties poc freqüents i en tècniques quirúrgiques d’alta complexitat i innovadores.

 

Alhora, el servei promou l’atenció multidisciplinària dels pacients amb altres professionals de l’hospital. Mostra d’això és la creació d’unitats com la de Patologia Sèptica de l’Aparell Locomotor, la d’Ortogeriatria i la d’Artroplàsties, que duen a terme un abordatge integral del pacient.

 

La qualitat assistencial és la màxima preocupació del servei. Per aquest motiu, es potencia el desenvolupament de protocols i trajectòries clíniques dels diferents procediments i tractaments, així com de sistemes de control i avaluació.

Tipus Servei: 2

Correu: traumatologia.germanstrias@gencat.cat

Docència:

Docència pregraduada

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia té una estreta relació amb la Unitat Docent de Germans Trias de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, al Campus Can Ruti. Participa en la docència teòrica i pràctica dels estudiants de quart i sisè de Medicina, i té un professor coordinador de l’assignatura i sis professors associats.

 

Docència postgraduada

El servei té acreditades tres places per any per a la docència de postgrau de medicina (MIR). Per tant, fins a 15 metges residents en formació poden participar de forma activa en l’activitat assistencial i en les sessions clíniques i formatives específiques. Els metges residents formen part, també, dels projectes de recerca clínica i bàsica.

 

Residents 2022

Consulteu la Guia docent.

 

A més, el servei:

  • Participa en cursos de postgrau i programes de doctorat i màsters de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Universidad de Jaén. També organitza cursos de formació postgraduada acreditats.
  • Amb periodicitat bianual, organitza una Jornada de Cirurgia de Genoll a l’Hospital Germans Trias.
  • Coordina un Curs Internacional de Patologia de Genoll amb la col·laboració de l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital del Mar.
Periòdicament, acull metges procedents d’altres centres de l’estat i de l’estranger en períodes de formació variable, i dóna suport a altres hospitals en la realització de procediments complexos quan ho sol·liciten.