Aula hospitalària

Una aula hospitalària és un espai educatiu singular, fruit de la col·laboració del Departament d'Educació i del de Salut de la Generalitat de Catalunya.

La seva funció principal és donar suport i afavorir la continuïtat del procés d'aprenentatge als infants i joves hospitalitzats que, a causa d'un problema de salut, temporalment no poden seguir els estudis al seu centre educatiu habitual. Hi assisteixen de forma voluntària.

A Germans Trias, l'aula hospitalària és a Pediatria, a la 7a planta de l'edifici Maternoinfantil. Disposa d'un espai físic propi però l'atenció a l'alumnat es fa també a les habitacions quan és necessari.

 

Els tres objectius de l'aula hospitalària

 
  • Garantir la continuïtat dels aprenentatges escolars d'acord amb els mestres dels centres educatius d'origen i procurant potenciar la comunicació per internet dels alumnes amb els seus companys.
  • Ajudar a entendre la malaltia i l'entorn hospitalari fomentant la comunicació i creant un clima de confiança i col·laboració entre tots.
  • Donar suport emocional a l'alumnat i les famílies des del paper de l'escola.

 

El blog de l'aula

Cada curs, l'Aula hospitalària de Germans Trias estrena un blog que permet seguir-ne l'activitat. El podeu conèixer en aquest enllaç.

 

L'alta

Quan els alumnes són donats d’alta de l’hospital i no poden assistir al centre educatiu per un període superior a 30 dies, poden continuar el seu procés educatiu mitjançant l’atenció educativa domiciliària.