La Residència a Germans Trias

A l'Hospital Germans Trias podràs fer la teva formació especialitzada postgraduada en medicina, infermeria, farmàcia, química i biologia. Actualment, comptem amb 45 especialitats acreditades, 94 places acreditades per aquest 2024 i un total de 316 residents en el curs actual.

 

Vols unir-te al nostre equip?

 

Consulta tota la informació disponible sobre la jornada de portes obertes d'aquest any.


 

 Coneix la teva especialitat / Primers dies com a resident / Rotacions externesFormant especialistes des del 85

 

 

Residents de cirurgia

 

 

Coneix la teva especialitat

 

Cada servei té el seu pla formatiu, basat en els programes nacionals de cada especialitat, i adaptat als recursos del nostre hospital.

 

A la pàgina Serveis Assistencials d'aquest web, a l'apartat "Docència" de l'especialitat que t'interessa, podràs veure la guia docent i altres informacions d'interés.

 

També ho pots consultar per àrea:

Medicina   Medicina       Psicologia   Psicologia       Farmàcia    Farmàcia      Biologia    Biologia      Infermeria    Infermeria
       Consulta la guia docent de cada especialitat al nostre web


Torna a l'inici


Primers dies com a resident

 

Un cop hagis escollit i obtingut la plaça al ministeri per cursar l'especialitat a Germans Trias, cal que contactis amb la secretaria de la Comissió de Docència de l'Hospital:

 

Contacta amb la secretària de docència    

Susana Calvillo Hernández

93 497 84 86 / formpostgrau.germanstrias@gencat.cat

Mòduls d'Urgències, planta 1. Dilluns - divendres de 8 a 16 h 

 

 

Documentació a preparar

  • Dues fotografies mida carnet
  • Una fotocòpia del DNI o NIE
  • Una fotocòpia de la targeta de la seguretat social o del certificat
  • Una fotocòpia compulsada del títol de graduat, o bé una fotocòpia i l'original (o el resguard de sol·licitud de l'original). En el cas de persones estrangeres, la homologació del títol de Medicina
  • Full original d'adjudicació de la residència a l'Hospital Germans Trias
  • Fotocòpia del carnet de col·legiat o certificat
  • Fotocòpia de la primera pàgina de la teva cartilla bancària (cal que siguis la persona titular del compte)
  • Si tens fills, cal aportar la fotocòpia del llibre de família
  • Certificat negatiu del registre de delinqüents sexuals

 

Secretària de Docència    

La secretària de Docència et farà l’acollida el primer dia, gestionant tota la documentació, com el contracte i la targeta d’identificació, i organitzant les primeres formacions. Després, el cap de servei i el tutor t'orientaran perquè tinguis un primer contacte amb  l’especialitat.

     
Formació per a residents     Durant el primer mes a Germans Trias, els residents combineu la feina al vostre servei al matí amb formacions transversals comunes per a tothom.

 

 

El Campus Can Ruti

 

 

La comissió de docència

És l'òrgan encarregat d’organitzar la vostra formació, supervisar l’aplicació pràctica i controlar el compliment dels objectius previstos als programes formatius de les especialitats, així com facilitar la integració de les activitats formatives i dels residents a l’activitat assistencial i ordinària del centre.

La Comissió de Docència està formada per un president, el Dr. Fernando Arméstar; un vicepresident, el Dr. Romeu; un grup de vocals que representen els tutors i els residents de les diferents especialitats; el director assistencial, Josep Ma Mòdol, i la secretària, Susana Calvillo.

 

Torna a l'inici

 

 

      

Rotacions externes

 

Com a resident pots optar, també, a realitzar un període formatiu en un altre centre si necessites aprendre tècniques que no es practiquen a Germans Trias i que, segons el teu programa de formació, són necessàries o complementàries.

 

El Great Ormond Street Hospital for Children de Londres; el Yale New Heaven Hospital, als Estats Units; l’Hospital Nossa Senhora da Paz de Cubat a l’Angola, o la Clínica Mayo, a Arizona, són una petita representació dels hospitals on han rotat els nostres residents.


 

Torna a l'inici

 

Formant especialistes des del 85

 

L’Hospital té una llarga trajectòria docent, ja que forma especialistes des de l'any 1985 i, des de llavors, l'oferta d'especialitats i de places no ha deixat de créixer. En total, 38 promocions s’han format al nostre hospital entre l’any 1985 i el 2023.

 

Durant aquests anys, més de mil professionals han fet la seva residència a Germans Trias, dels quals prop d’un 40% s’ha quedat a l’Hospital amb alguna modalitat contractual. La creació el 2012 de les beques de retenció talent ha estat una aposta del centre en aquesta línia.

 

Residents infermeres al Centre de Naixements

 

Torna a l'inici