Cardiologia

Codi servei:

Recerca: El Servei de Cardiologia és un equip líder en algunes àrees científiques, especialment en insuficiència cardíaca i regeneració cardíaca, amb més de 100 articles publicats en revistes indexades des de 2007. Ha obtingut quatre patents i participa en dos projectes del 7è Programa Marc Europeu (RECATABI i HeartCycle).

Presentació:

El Servei de Cardiologia forma part de l’Institut del Cor, iCor, que agrupa tota l’activitat de l’Àrea del Cor de Germans Trias.

L’equip de Cardiologia treballa per proporcionar una assistència d’excel·lència a les persones que viuen a l’àrea Metropolitana Nord de Catalunya i que tenen malalties cardiovasculars. Ho fa amb la voluntat de ser un servei modern, amb una medicina altament especialitzada i en coordinació amb els altres serveis sanitaris del territori.

Per a tot això, per ser competitiu a nivell internacional i per ser una escola de metges investigadors, on recerca i innovació siguin inseparables, tots els professionals treballen amb les següents línies estratègiques com a guia:

  • Aconseguir un model organitzatiu que sigui competitiu, obert i dinàmic, centrat en el pacient i accessible a la població
  • Coordinar i proveir atenció especialitzada als malalts cardiovasculars de l’àrea tant en l’àmbit hospitalari com d’atenció primària
  • Ser centre de referència per a l’assistència integral dels malalts amb problemes de salut cardiovascular complexos (és a dir, de nivell terciari)
  • Realitzar projectes de recerca en noves tecnologies de diagnòstic i tractament cardiovascular
  • Obtenir recursos externs per finançar la recerca cardiovascular, tant en l’àmbit clínic com en el de la recerca bàsica
  • Integrar l’activitat assistencial amb la docència pre i postgraduada i amb la  recerca clínico-epidemiològica i bàsica en matèria cardiovascular

Tipus Servei: 10

Correu: cardiologia.germanstrias@gencat.cat

Docència:

Docència pregraduada

L’Institut del Cor de Germans Trias, i el Servei de Cardiologia en concret, és present a la formació universitària dels futurs metges: imparteix l'assignatura Medicina i Cirurgia I a la facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, al Campus de Can Ruti. És professor titular d’aquesta assignatura el doctor Antoni Bayés Genís, cap de Servei, i els doctors Lupón i Zamora en són professors associats.

A més, el servei col·labora amb el Col·legi Sant Miquel dels Sants (Vic) per a què alguns dels seus alumnes tinguin l’oportunitat de realitzar el treball de recerca de batxillerat sota la tutoria dels investigadors del Grup ICREC.

 

Docència postgraduada

El servei acull residents de Cardiologia des de l’any 1993 i actualment es formen tres nous MIR cada any.

 

Informació per a residents 2022

Consulteu la Guia docent.

 

Formació continuada

Cardiologia de Germans Trias duu a terme sessions de formació continuada diàries i mensualment convida un ponent de reconegut prestigi nacional i internacional a la sala d’actes de l’hospital.

També, organitza cursos per a professionals d’altres centres sobre diverses especialitats cardiovasculars.