Cristina Ramo Tello

 

Àrea de Neurociències de l'Hospital Germans Trias 

Coordinadora de la Unitat de malalties desmielinitzants i Neuroimmunologia del sistema nerviós central


Llicenciada en Medicina i Cirurgia en la Universitat de Saragossa (1982). Especialista en Neurologia a l'Hospital 12 d'Octubre de Madrid (1983-86). Beca FIS d'ampliació d'estudis (1989-1990) en la Unitat de Neuroimmunologia del Yale New Haven Hospital (CT.USA). Coordinadora de la Unitat d'esclerosi múltiple de l'Hospital de la Princesa de Madrid (1990-2003). Doctorada Cum laude per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).


Des de 2003 coordina la Unitat d'esclerosi múltiple acreditada per la Societat Espanyola de Neurologia en 2019 i dirigeix un equip de recerca en Neuroimmunologia, centrat en l'estudi i desenvolupament de programes terapèutics innovadors per a pacients amb esclerosi múltiple, pioner en assajos clínics de teràpia cel·lular. Aquest equip col·labora amb altres serveis de l'hospital i amb altres centres sanitaris nacionals i internacionals. Forma part de la Xarxa de Malalties Inflamatòries (REI) adscrita a les Xarxes de Recerca Cooperativa Orientades a Resultats en Salut (RICORS) del ISCIII. Investigadora acreditada per la AQUA. Ha dirigit Tesis doctorals.

 

Ha rebut finançament públic com a investigadora principal en diversos projectes. Ha publicat articles originals sobre esclerosi múltiple en revistes especialitzades i participa en ponències sobre la malaltia en congressos nacionals i internacionals. Membre del Comitè Ètic de Recerca Clínica (2004-2019) i del Comitè de Biològics de Germans Trias (2016-actualitat). Vocal de la subcomisón farmacoterapèutica del ICS. Exerceix com a docent en diverses institucions mèdiques. Ha estat presidenta de l'Associació Madrilenya de Neurologia, coordinadora del grup d'Esclerosi Múltiple de la SEN i vicepresidenta segona de la SEN.