Taller d'obesitat i SAOS

Què és l'obesitat?

L'obesitat és una patologia que es caracteritza per una acumulació excessiva i generalitzada de greix en el cos. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), es dona una situació de sobrepès quan l'Índex de Massa Corporal de la persona és igual o superior a 25kg/m2, i trobem una situació d'obesitat quan la persona presenta un IMC igual o superior a 30kg/m2.

L'obesitat depèn de molts factors. Alguns no es poden modificar, com l'edat, el gènere, la raça o la genètica, i altres sí que es poden alterar, com l'alimentació, el nivell d'activitat física o hàbits poc saludables.

Els principals problemes associats a l'obesitat són: diabetis tipus 2, malalties cardiovasculars, hipertensió, dislipèmia, malalties respiratòries, malaltia renal, etc.

Què és la Síndrome d'Apnea Obstructiva de la Son (SAOS)?

La Síndrome d'Apnea Obstructiva de la Son (SAOS) és un trastorn que es caracteritza per la presència de pauses freqüents en la respiració (apnees) induïdes per la son. Aquestes apnees es produeixen per l'obstrucció de les vies aèries altes durant la nit. La SAOS és més freqüent en homes i sol iniciar-se entre els 40 i 60 anys, en moltes ocasions, com a conseqüència d'un augment en el pes de la persona. 

 

Com treballa el taller aquestes malalties?

Una alta proporció de les persones que pateixen SAOS tenen sobrepès o obesitat, i s'ha observat que una reducció en el pes pot millorar de manera significativa la simptomatologia d'aquest transtorn. D'aquesta manera, el taller d'obesitat i SAOS ofereix als pacients consells i recomanacions sobre hàbits alimentaris, així com l'oportunitat de practicar receptes senzilles i econòmiques, aplicables al seu dia a dia, per tal d'aconseguir un estil de vida més saludable i treballar en una reducció del pes.

 

Receptari

A conitnuació, podeu accedir al llistat de Youtube on trobareu les receptes que es treballen durant el taller amb l'objectiu de minimitzar els riscos i l'impacte de l'obesitat i la Síndrome d'Apnea Obstructiva de la Son.