Geriatria

Codi servei:

Recerca:

Les principals línies de recerca en què treballa el servei són:

 

  • Fragilitat en diferents processos (oncològics, mèdics i quirúrgics)
  •  Atenció centrada en la persona amb necessitats complexes en cronicitat complexa, avançada i final de vida
  • Demències i trastorns cognitius
  • Cardiogeriatria i insuficiència cardíaca
  • Bioètica

     

Presentació:

El Servei de Geriatria Territorial Germans Trias (SGTGT) està integrat a la Direcció Clínica Territorial de Cronicitat (DCTC) Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut. L’objectiu principal de la Direcció és promoure, coordinar i ajudar a organitzar totes aquelles iniciatives, activitats i pràctiques clíniques que vagin dirigides a millorar la qualitat de l’atenció a les persones que pateixen condicions cròniques, a partir d’una aproximació integrada de cobertura de les necessitats sanitàries i socials. La Direcció ha desenvolupat, des del 2018, i conjuntament amb la Direcció d’Atenció Primària i la Direcció de l’Hospital Germans Trias, un nou model d’atenció per tota la Gerència Territorial que és a la vegada integral (multidimensional i multidisciplinari), integrat en el territori (coordinació dels dispositius assistencials a partir de programes territorials comuns) i centrat en les persones (desenvolupament de plans terapèutics individualitzats a partir dels desitjos, expectatives i experiències de les persones).

Tipus Servei: 1

Correu: geriatria.germanstrias@gencat.cat

Docència:


Docència pregraduada

El professionals del Servei de Geriatria participen en la formació universitària dels/ de les futurs/res metges/esses, a través de les assignatures de Geriatria de Medicina i Cirurgia III, i del rotatori de 6è curs, de la facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, al Campus de Can Ruti. A més, en els darrers anys, també han participat en la formació universitària d’altres disciplines com ara infermeria, fisioteràpia i teràpia ocupacional.


 

Docència postgraduada

El servei acull residents de la UD Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària Metropolitana Nord (12 places MIR i 4 EIR vinculades a l’hospital Germans Trias al 2021).

A més, durant el 2021, des del servei, i en col·laboració amb el servei de Geriatria i Cures Pal·liatives de Badalona Serveis Assistencials, hem elaborat una proposta docent de la pròpia Unitat Multiprofessional de Geriatria Germans Trias. 

S’ha aprovat que a partir de 2024 el servei ofereixi formació pròpia especialitzada en geriatria, en forma de 2 MIR i 2 EIRS.

 

Formació continuada

El Servei de Geriatria participa cada any en dos mòduls de formació continuada d’actualització en geriatria i cronicitat, organitzat en col·laboració amb la Direcció Clínica Territorial de Cronicitat Metropolitana Nord.