Oftalmologia

Codi servei:

Recerca:

El Servei d’Oftalmologia participa en diversos assajos clínics i estudis multicèntrics nacionals i internacionals i promou la realització d’estudis clínics partint dels resultats procedents d’aplicar en el dia a dia els tractaments i tècniques quirúrgiques més innovadores.

Els membres del servei participen activament en grups de treball locals, nacionals i europeus de les seves subespecialitats i formen part de comissions de treball per a l’elaboració de protocols davant les patologies més comunes.

Presentació:

El Servei d’Oftalmologia de Germans Trias s’encarrega del diagnòstic i maneig terapèutic de la patologia infecciosa, degenerativa, tumoral, traumàtica i de les malformacions congènites i adquirides del sistema visual.

Està organitzat en subespecialitzats, i cadascuna s’encarrega d’una àrea o malaltia del sistema visual. Aquesta subespecialització permet al Servei d’Oftalmologia ser referent a l’àrea del Barcelonès Nord i el Maresme en patologies oftalmològiques que requereixen tècniques diagnòstiques i terapèutiques d’alta complexitat i innovadores, pròpies d’un hospital de tercer nivell.

Els professionals del servei també col·laboren estretament amb altres professionals del centre: participen de forma activa en la comissió de Patologia Tiroïdal, la Unitat de VIH (Fundació Lluita contra la Sida), la Unitat d’Uveïtis - Reumatologia o la Unitat de Facomatosi.

Des del Novembre del 2016 es va fer un gran pas en l’Oftalmologia del Barcelonès Nord i Maresme amb l’obertura del servei d’Urgències d’Oftalmologia a l’Hospital, des del qual tractem i diagnostiquem la patologia urgent.

L’objectiu del servei és donar als pacients la major qualitat assistencial, i per aquest motiu els principals procediments diagnòstics i terapèutics es desenvolupen seguint una sèrie de protocols prèviament consensuats entre els membres de l’equip.

 

Tipus Servei: 2

Correu: oftalmologia.germanstrias@gencat.cat

Docència:

Docència pregraduada

El servei participa en la docència teòrica i pràctica dels estudiants de 4t de la Facultat de Medicina de la UAB al Campus Can Ruti. Disposa d’un professor coordinador de l’assignatura i de dos professors associats.

 

Docència postgraduada

El servei té acreditada una plaça per any per a la docència de postgrau (MIR) des del 2006. Els quatre residents en formació participen de forma activa en l’activitat assistencial i quirúrgica, a més de a les sessions clíniques i formatives específiques, així com en els projectes de recerca clínica i bàsica. Puntualment, el servei també acull residents d’Oftalmologia d’altres centres de l’estat en períodes de formació variable interessats en les tècniques que duu a terme.

 

Residents 2022

Consulteu la Guia docent.

 

Formació continuada

El  Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Germans Trias organitza mensualment una sessió monogràfica dirigida als membres del servei, amb un convidat destacat especialista de la matèria, i a la qual assisteixen col·legues d’altres centres de la comarca.