Taller intoleràncies i al·lèrgies: fructosa i sorbitol

Què és la fructosa?

La fructosa és un sucre simple present de forma natural en una gran varietat de fruites i verdures, també en la mel. A més, s’utilitza en la indústria alimentaria com un edulcorant per la seva alta capacitat endolcidora i el seu baix valor calòric, és per això que es troba en molts productes etiquetats amb el nom de “light”.

 

Què és el sorbitol?

El sorbitol és un poliol que es troba de forma natural en fruita de les plantes de la família de les rosàcies com la pera, poma, pruna, codonys, préssec i albercoc. A més, s’utilitza en la indústria alimentaria com a additiu (edulcorants, texturitzant, estabilitzant i conservant), per això és fàcil trobar-lo en xiclets, llaminadures, sucs comercials, medicaments, brioixeria industrial, galetes, pasta de dents... 

Taller intolerànices

En què consisteix la intolerància a la fructosa i el sorbitol?

 

La intolerància a la fructosa i sorbitol es defineix com la presència de símptomes (distensió abdominal, flatulència, malestar i/o dolor abdominal tipus còlic, diarrea, sensació de plenitud, estrenyiment, nàusees i acidesa) associats a la malabsorció d’aquests molècules a l’intestí. S’estima que pot afectar al 40-60% de la població.

 

Com treballa el taller aquestes malalties?

La intenció d’aquestes sessions és facilitar el dia a dia del pacient amb intolerància a la fructosa i sorbitol, aportant el material necessari per controlar els símptomes i evitar una dieta monòtona.

 

Rutixef_intoleràncies