Rehabilitació

Codi servei:

Recerca:

Presentació:


La Rehabilitació (RHB) és aquella especialitat mèdica que té com a nucli dactuació professional la prevenció, el diagnòstic, i el tractament de les malalties que causen discapacitat.
L'equip de professionals del Servei s'encarrega de diagnosticar la malaltia, lesió i/o discapacitat de cada pacient i establir les propostes terapèutiques i el seguiment segons les necessitats.


Els tractaments estan orientats a minimitzar la pèrdua de salut, reduir les seqüeles de la malaltia, tractar la disminució de funció o discapacitat i readaptar la condició física i funcional al millor nivell de resposta possible per a cada pacient. El servei el forma un equip multidisciplinari de professionals amb una àmplia experiència. L'equip està format per metges especialistes en medicina física i rehabilitació, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, logopedes, infermeres, auxiliars d'infermeria, tècnics ortopèdics, administratives i zeladors.


El Servei de Rehabilitació i Medicina Física de l'Hospital Universitari Germans Trias està situat a l'edifici maternal a la planta baixa de l'hospital i disposa de dues àrees terapèutiques a les plantes 7a i 3a. El nostre Servei disposa de llits d'hospitalització per a aquells pacients que ho requereixen i presta atenció a Rehabilitació a pacients que estan ingressats en altres Serveis de l'Hospital.


A nivell ambulatori el conjunt de patologies ateses a Rehabilitació és molt ampli però d'alta especificitat motiu pel que s'organitza en diverses unitats funcionals. Les instal·lacions de l'Hospital Germans Trias són l'entorn adequat per dur a terme totes les tècniques diagnòstiques i de tractament necessàries.


Alhora, el Servei presta atenció en Rehabilitació al centre d'atenció especialitzada de l'àrea,  el centre Doctor Robert a Badalona. La unitat treballa de manera coordinada amb els professionals de l'atenció a Rehabilitació primària amb els del Servei de Rehabilitació del Centre d'Atenció primària Maresme, a Mataró.

 

 

Tipus Servei: 5

Correu: rehabilitacio.germanstrias@gencat.cat

Docència:

 

Residents 2022

Consulteu la Guia Docent.