Consells per embarassades

 

 

 

El COVID-19 no és més greu en les embarassades i no es transmet al fetus. Les normes generals de contenció i prevenció de la infecció són les mateixes que les que es donen a la resta de la població. 

 

Normes generals a seguir:

  • Quedeu-vos a casa i eviteu els contactes amb altres persones de fora del domicili.
  • Feu només visites imprescindibles als centres sanitaris, i com a màxim, vingueu amb un sol acompanyant.
  • Eviteu el contacte amb gent malalta.
  • Si contacteu amb altres persones, mantingueu la distància de seguretat mínima d’un metre.
  • Renteu-vos les mans freqüentment amb aigua i sabó o solucions alcohòliques. 

 

Atenció a l’embaràs

Les visites presencials, com la resta d’atenció sanitària no urgent, estaran provisionalment restringides però rebreu l’atenció necessària, de la forma més eficient possible.

 

El servei d'Obstetrícia ha preparat aquests vídeos amb consells per a embarassades en el context de la pandèmia. Els podeu veure tots en aquesta llista de reproducció de Youtube:

 

 

També, des de l’ASSIR s’ha elaborat una sèrie de vídeos de preparació al naixement i per al període de puerperi. L’objectiu d’aquestes gravacions és poder facilitar la informació a les gestants i acompanyar-les durant l’embaràs i en l’arribada del nadó. 

 

Què fer si teniu símptomes d’infecció per coronavirus?

Si teniu símptomes respiratoris lleus (febre de menys 38ºC, tos, mal de coll, dolors musculars…) no vingueu a l'hospital. Truqueu-nos al 93 497 84 80 o contacteu amb l’ ASSIR Badalona-Sant Adrià per telèfon 93 462 86 00 o per correu electrònic assir.badalona.ics@gencat.catassir.stadria.sanitat@gencat.cat).

Si no us podem atendre de forma immediata, recollirem les vostres dades i us contactarem al més aviat possible.

 

Probablement us recomanarem que us quedeu a casa, us prengueu la temperatura regularment, feu una ingesta abundant de líquids i prengueu paracetamol 500 mg/8h.

 

Ventileu bé la casa i intenteu fer un aïllament de la resta de familiars mantenint una distància de 2 metres, o poseu-vos la mascareta si heu de tenir un contacte amb altres persones. No compartiu coberts, gots, ni tovallons. Tapeu-vos la boca i el nas amb un mocador de paper o amb el colze per esternudar o tossir. Si teniu més d’un bany a casa, feu-ne servir un de manera exclusiva. No rebeu visites. Si teniu dubtes sobre aquestes mesures ens podeu trucar.

 

I si també teniu símptomes relacionats amb l’embaràs?

Si, a més dels símptomes respiratoris lleus, també teniu alguna urgència relacionada amb l’embaràs (contraccions, pèrdua de líquid, sagnat...) dirigiu-vos directament a urgències de l’Hospital Germans Trias o al centre obstètric més proper. Aviseu a l'arribada a urgències dels símptomes respiratoris.

 

Motius d’alarma sobre la infecció per coronavirus

Si la febre puja per sobre de 38ºC, si teniu sensació d’ofec o de dificultat per respirar, acudiu a l’Hospital Germans Trias i si la situació és molt urgent truqueu al 112 o dirigiu-vos directament al centre hospitalari més proper.

 

En aquest document trobareu tots els consells.
 

 


Tallers d'embaràs

Donada la situació excepcional, durant aquests dies l'Hospital ofereix xerrades telemàtiques per a dones embarassades amb una llevadora

 


 

 

 

Informació pràctica: 

Si voleu formalitzar la inscripció als tallers telemàtics dirigits a embarassades que organitza el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Germans Trias, heu d'omplir el formulari que trobareu en aquest enllaç.