Laura Dorado Bouix

 

Àrea de Neurociències de l'Hospital Germans Trias

 

Coordinadora de la Unitat de Cefalea Refractària

 

La Dra Laura Dorado es va llicenciar en Medicina a la Universitat Central de Barcelona (UB) l´any 2001. Va obtenir el títol d´especialista en Neurologia l´any 2006 després de realitzar la residencia a l´Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (HUGTiP).

 

Va obtenir una beca competitiva de l'Agència de Gestió d´ajudes Universitàries y de Investigació (AGAUR) per a la contractació de personal investigador novell durant tres anys (Convocatòria 2009-FI DGR 2010) amb el projecte que posteriorment ha estat el motiu de la seva tesi doctoral (relació de la síndrome metabòlica amb el pronòstic de l´ictus isquèmic agut). Va obtenir el grau de doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'any 2012.

 

És investigadora membre del grup d'investigació en malalties cerebrovasculars finançat per l'Institut de Salut Carlos III (RICORS) i del grup d'investigació neurovascular finançat per l'AGAUR (SGR 1520).

 

L'any 2018 va acceptar el repte de liderar i desenvolupar la Unitat de Cefalea del Departament de Neurociències, així com organitzar els diferents nivells assistencials en l'atenció de la cefalea del àrea de referència de HUGTIP. Actualment, dedica la major part de la seva activitat assistencial a l'àmbit de les cefalees; a la Unitat de Cefalea del HUGTiP es realitzen més de 300 primeres visites/any, més de 700 visites/any de seguiment, més de 600 visites per a tractaments invasius o avançats (toxina botulínica, bloquejos anestèsics, anticossos monoclonals) y ha iniciat la participació en assaigs clínics i projectes d'investigació acadèmica.

 

És membre de la societat espanyola de neurologia (SEN), de la societat espanyola de neurosonologia (SONES) y del grup d´estudi de cefalees de la societat espanyola de neurosonologia (GECSEN). També és la secretaria del grup d'estudi de cefalees de la societat catalana de neurologia (SCN).