Natalia Pérez de la Ossa

 

Àrea de Neurociències de l'Hospital Germans Trias

 

Coordinadora de la Unitat de Ictus


Metgessa especialista per l'Hospital Germans Trias i Pujol (2005). Contracte de recerca de l'Institut Carles III (2007-2009) amb estades externes en el Laboratori de recerca en Neurociències de l'Hospital Clínic de Santiago de Compostel·la i en el Royal Melbourne Hospital d'Austràlia. Doctorada per la Universitat Autònoma de Barcelona (2013). Adjunt a l'Hospital Germans Trias i Pujol des de l'any 2009. Va exercir la direcció del Pla Director de Malalties Vasculars Cerebrals del Departament de Salut de Catalunya entre els anys 2020 a 2022.


És la coordinadora de la Unitat de Ictus de l'Hospital Germans Trias i Pujol, unitat acreditada per la Societat Espanyola de Neurologia i per la European Stroke Organization. Entre les seves principals línies d'interès destaca el tractament del ictus en fase aguda i subaguda, i especialment l'organització prehospitalària en el tractament del ictus. Ha liderat el desenvolupament de protocols i eines prehospitalàries per a l'atenció als pacients amb ictus, amb la creació de l'escala RACE, escala clínica prehospitalària per a identificar als pacients amb sospita d'oclusió de gran got cerebral candidats a tractament endovascular, i l'estudi RACECAT que té com a objectiu estudiar els circuits de trasllat òptims per als pacients amb ictus greu i sospita d'oclusió de gran got.


Ha publicat articles originals en l'àmbit de la patologia vascular cerebral, ha participat en congressos i ponències internacionals i ha rebut finançament públic com a investigadora principal en diversos projectes nacionals i internacionals. És membre de la xarxa de recerca de malalties cerebrovasculars finançada per l'Institut de Salut Carles III (RICORS-ICTUS). Ha rebut el premi del ICS a la Investigadora Jove l'any 2019 i premio modalitat científica de la Societat Espanyola de Neurologia l'any 2023.